פתיחת עסק באירופה

הפרט שמקים חברה בגבולות של סלובקיה מקבל גישה למוצרים ושירותים של האיחוד האירופי כולו, וזכויותיו לא תהיינה שונות מאלה של זכויות אזרחי האיחוד.

זה המקום לציין כי מערכת המיסוי בסלובקיה היא אחת המשתלמות באיחוד האירופי. החל משנת 2020 יש בה מיסוי פרוגרסיבי: מס החברות ההתחלתי הוא 15% בלבד, מס הדיבידנדים מסתכם ב-7%.

הסטטוס המשפטי של החברה ישפיע על הזכויות וגם על ההגבלות.

כדאי לך להכיר את היתרונות והחסרונות של כל אופציה הכרוכה בפתיחת עסק באירופה

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

פתיחת עסק
במדינות האיחוד האירופי

הדרך הנפוצה והקלה לקבל את אשרת השהייה במדינת האיחוד האירופאי היא להקים

  • חברת SRO – בדומה לחברת בע"מ בארץ
  • או živnost’ עסק פרטי כפרילנס – בדומה לעוסק מורשה או פטור בארץ

בין אם אתה פותח חברה משלך או נרשם כפרילנסר, תהיה זכאי להתאחד עם משפחתך. זה אומר שבן או בת זוגך, הילדים ובמקרה מסוים גם ההורים יכולים לקבל את סטטוס התושב. יש לציין שעבור ילדים מתחת לגיל 18 ביטוח הבריאות ולימודים בבית ספר (במידה והם מתגוררים בסלובקיה) הינם ללא תשלום וגם חובה, ללא קשר לסטטוס החברה שלך.

חושבים על מעבר? מעוניינים בייעוץ או\ו סיור בסלובקיה לפני קבלת החלטה חשובה, השאירו פרטים או כנסו לקרוא מאמר בנושא






חברת SRO

יתרונות

-מתאים לעסק קטן או בינוני;

-בחברת SRO יכול להיות יותר משותף אחד (בעלים ומנהלים), כשכל אחד יהיה זכאי לאיחוד המשפחה. החוק הסלובקי מאפשר עד 50 שותפים, אמנם אנחנו לא ממליצים על יותר משלושה שותפים בגלל הבעיות האפשריות עם רשות ההגירה;

-המס הוא על הרווח בלבד (הכנסות מינוס הוצאות), כאשר בשנת 2020 המס השולי ירד ל-15% במידה והרווח לא עולה על 300 אלף יורו בשנה;

-רשות ההגירה מעריכה את הסטטוס של SRO גבוה יותר, כי יש לו מחזור שנתי גדול והוא משלם מס מדי שנה. לבעלי העסק אין קשיים שקשורים להארכת המסמכים;

-מס הדיבידנדים קבוע ונמוך – 7% בלבד. לאחר תשלום המס הדיבידנדים נכנסים לחשבון המנהלים ונחשבים להכנסה מוכרת לכל דבר והוכחת הכדאיות הפיננסית בקבלת הזכאות למשכנתא או ליסינג;

-בעל חברת SRO יכול לקבל זכאות למשכנתא או ליסינג לא רק על סמך הרווחים אלא גם על סמך גודל המחזור השנתי;

-החברה היא בערבון מוגבל;

-פטור ממס חברתי חודשי (165 יורו לאדם);

-כתחליף להקמת עסק חדש, ישנה אופציה לרכוש חברת SRO פועלת מהבעלים הקודמים, ללא ניהול. זה יקל לא רק על תהליך הטיפול במסמכים, אלא גם על קבלת הזכאות לליסינג, משכנתא או אשראי אחר, הרי לשם כך הבנק זקוק לשני דוחות שנתיים.

חסרונות

-הוצאות פתיחת החברה גבוהות;

-פתיחת החברה מחויבת בהפקדה על סך 21,5 אלף יורו, כערבות לכושר הפירעון של החברה, בזמן שאתם מגישים מסמכים לרשות ההגירה (שימו לב, זהו כסף שלכם. לאחר קבלת סטטוס התושב -תוכלו להשתמש בו כרצונכם);

-גובה מס החברות חייב להיות 3500 יורו לכל הפחות, ועל הרווח להיות לפחות 16500 יורו לפני המס;

-עד לקבלת אשרת השהיה האדם אינו זכאי לביטוח הבריאות הציבורי (עלות הביטוח הפרטי היא כ700 יורו בשנה).

עסק פרטי כפרילנס živnost’

יתרונות עסק פרטי

-עלות הפתיחה נמוכה יותר: תידרש להפקיד לחשבון החברה 5000 יורו בלבד;

-בעל העסק זכאי לביטוח בריאות ממלכתי (אם כי עדיין יהיה צורך לרכוש ביטוח בריאות פרטי לבן/בת זוג);

-סכום המס השנתי שנחוץ להארכת אשרת השהייה נמוך יותר (החל מ-500 יורו לשנה).

חסרונות עסק פרטי

-לא ניתן לפתוח את העסק עם שותפים ובכך להתחלק בהוצאות הניהול ובדמי הפתיחה;

-החל מהשנה השנייה יש לשלם מס סוציאלי (165 יורו לחודש לפחות) שסכומו תלויה במחזור העסק, במידה והכנסותיו גבוהות, המס יכול להגיע לסכומים משמעותיים;

-מחזור (רווח) מינימלי עלול להקשות על הזכאות למשכנתא או ליסינג;

-עלול לעורר חשדות ברשות ההגירה;

-היזם נושא באחריות מלאה על רכושו מול לקוחותיו.

לנוחיותך הכנו טבלה שממחישה את ההוצאות על SRO מול živnosť.

המאפיין SRO živnosť
1 אחריות הבעלים מוגבלת מלאה
2 מס חברות 15% 15%
3 דמי הבראה אין בערך 71 יורו לחודש
4 דמי הביטחון הסוציאלי אין בערך 168 יורו לחודש
5 הסכום שיש להפקיד לחשבון על מנת לקבל את אשרת השהיה 21500 יורו 4300 יורו
6 רווח נטו לאחר תשלום המס להארכת אשרת השהיה 12900 יורו 4300 יורו
7 דמי הניהול השנתיים 2325 יורו 2877 יורו
8 מס הדיבידנדים 7% 915,25 יורו

פתיחת עסק באירופה היא אחת הדרכים הפופולריות לקבלת אשרת שהיה באירופה בשטח אחת המדינות שמאפשרת זאת. היתרון העיקרי של הקמת עסק באירופה הוא האפשרות להיכנס לשוק הבינלאומי הגדול של האיחוד האירופי, כי כולו פועל לפי אותם חוקים ומתנהל במטבע אחיד. בנוסף, תיהנו מהזכות לתנועה חופשית בין המדינות ומזכויות אחרות שלא נופלות בהרבה מזכויותיו של אדם בעל דרכון אירופאי.

לכל מדינה אירופאית יש כללים משלה לגבי רישום ואישורים לפתיחת עסק. כדי לפתוח חברה באיחוד האירופי, אזרח זר חייב לבצע הליך של רישום ישות משפטית ברשויות המקומיות, לקבל מספר עבור תשלום מסים ולהירשם במשרד לביטוח לאומי. בנוסף, ייתכן שיהיה צורך להפוך לחברים בלשכת מסחר או בארגון אחר לניהול עסקי. לאזרחים אירופאיים יש תנאים עסקיים פשוטים יותר מאשר לאזרחים זרים ברוב המדינות, אבל יש מדינות כמו סלובקיה שבהן קל ופשוט יחסית לפתוח עסק עצמאי, בתנאי אתם נעזרים במישהו שמבין את הביורוקרטיה המקומית.

האם משתלם לפתוח עסק באירופה?

המדיניות של מדינות האיחוד האירופי מכוונת ליצור תנאים אופטימליים ליזמים זרים שמסייעים לצמיחה כלכלית של המדינה הנבחרת. יש מספר הטבות שאפשר לקבל במדינות שונות, אם כי יש הבדלי מדיניות בתוך האיחוד.

לרוב, מקובל לדבר על הפחתת נטל המס על העסקים. במדינות אירופה רבות עסקים קטנים ובינוניים נהנים משיעורי מס נמוכים יותר ומתמריצים ממשלתיים שונים. כאן יש לציין שבסלובקיה יש מערכת מיסוי משתלמת במיוחד: מס חברות -15% ומס על דיבידנדים 7%. רמת מסים נמוכה גם יחסית למדינות אירופאיות רבות.

יש גם תמיכות ממשלתיות: האיחוד האירופי יכול לתת מימון בצורה של הלוואות ומענקים למגוון רחב של פרויקטים ותוכניות בתחומים כמו חינוך, בריאות, הגנת צרכן, סיוע הומניטרי ואחרים, בהתאם לתחום הפרויקט ולסדרי העדיפויות שנקבעו על ידי המדינה המסוימת שאתם פותחים בה עסק. מטרת המימון היא להניע יצירת מקומות עבודה, לפתח תחרותיות עסקית, לעודד צמיחה כלכלית ולשפר את איכות החיים של האזרחים.

ומה בנוגע לרווחיות? האיחוד האירופי תורם תרומה משמעותית לכלכלת העולם, בהיותו השוק הגדול ביותר שסוחר עם 80 מדינות. לשם השוואה: ארה"ב סוחרת עם מעט יותר מ-20 מדינות. הודות לכך, רישום עסק באיחוד האירופי תורם לגידול ההכנסה, בהתחשב בכך שניתן להקים חברה במדינה אחת, ומשם להרחיב את השפעתה ברחבי האיחוד האירופי.

להכיר את הביורוקרטיה

ישנם קשיים מסוימים שיש לקחת בחשבון כאשר מחליטים לפתוח עסק באירופה. למשל, הון התחלתי. חלק ממדינות אירופה דורשות מיזם זר להוכיח שיש לו מספיק כסף כדי לפתח עסק משלו באיחוד האירופי. חלק ממדינות האיחוד האירופי הציגו את התנאי של תשלום ההון הרשום במלואו בעת רישום חברה אירופית. אך יש מדינות, למשל סלובקיה, שבה ההון ההתחלתי הוא צנוע יחסית (החל מ-5000 יורו לחברת פרילנס).

קושי נוסף הוא היכרות עם הביורוקרטיה, עם כל הטפסים, הכללים, החוקים והנהלים, שברחבי האיחוד האירופי מלווים כל עסקה. כאן אתם יכולים להיעזר בחברה שלנו – אנו מסייעים לישראלים לפתוח עסק עצמאי בסלובקיה, המוני לקוחות שלנו יעידו שעזרה כזו עשויה להיות קריטית, למשל, בקבלת רישיונות עסק והיתרי עסק. בקצרה, כדי שתוכל להקים עסק באירופה, עליך להכיר את הדרישות לזרים המבצעים פעילות עסקית: יש את הרישיונות וההיתרים הנפוצים ביותר שכל העסקים צריכים וללא רישומם, אתם עלולים להסתבך עם החוק.

לסיכום, בין אם תרצו לפתוח חברה בע"מ או עסק פטור או פרילנס באחת המדינות האיחוד האירופי, אנו ממליצים לכם, ראשית, לבדוק איזו מדינה נותנת לכם את התנאים הטובים ביותר, ושנית, לפעול דרך אנשי מקצוע שמכירים היטב את כל הכללים והחוקים ויכולים לסייע לכם בכל דבר. אנו ב-togetthere נשמח לעזור!

מערכת מיסוי נוחה

יכולת להגיש בקשה לאיחוד משפחות על בסיס פתיחת עסק

סכום מקובל לפתיחת עסק ב EU

זכאות להלוואות / משכנתאות בסלובקיה

ספק את שירותיך ברחבי EU

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
קבלו ייעוץ ראשוני בחינם
שינוי גודל גופנים

רוצים לדבר איתנו? לחצו כאן